Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

22 Μαρτίου 2011

Να είχα "Άλλη μια μέρα"

Λόγω  γρίπης έμεινα αρκετές μέρες στο κρεβάτι. Διάβασα ένα βιβλίο που με άγγιξε και με έβαλε σε σκέψεις.

Το βιβλίο "Άλλη μια μέρα" (“For One More Day” του Mitch Albom). Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι  ίσως να εκμεταλλευόμαστε τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω μας, επειδή
δεν καταλαβαίνουμε την αλήθεια ή κατηγορούμε τους άλλους ότι δεν μας αγαπάνε έτσι όπως θέλουμε εμείς.
Αυτό το βιβλίο γράφει για μια ''μέρα" που να την αφιερώσουμε στο να ακούσουμε, να αγαπήσουμε, να ζητήσουμε συγνώμη, να συγχωρέσουμε.

Αναρωτήθηκα, από όλα αυτά, ποιο είναι το πιο δύσκολο;

Κάποιοι ίσως να δυσκολεύονται σε ένα ή δύο ή και περισσότερα από αυτά.
Κάποιοι μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά, αλλά τελικά δεν μπορούν να συγχωρήσουν - να συγχωρήσουν τους άλλους, και ακόμα πιο σημαντικό, να συγχωρήσουν τον εαυτό τους.

Αναρωτήθηκα αν θα μπορούσα να είχα αυτή την ευκαιρία της άλλης μιας μέρας που να έχω την ευκαιρία να συναντήσω έναν σημαντικό για τη ζωή μου άνθρωπο. Άραγε, θα άλλαζε τον τρόπο που βλέπω τη ζωή μου τώρα, ακόμα και πριν φτάσω σε αυτή την άλλη μια μέρα;
Μήπως θα συμπεριφερόμουν στον κάθε ένα γύρω μου με περισσότερη υπομονή (απλά, γιατί δεν μπορώ να ξέρω όλη την αλήθεια) και με περισσότερη αγάπη (γιατί κάποιος μπορεί να με αγαπάει περισσότερο από όσο νομίζω);

Για μένα, αφού διάβασα αυτό το βιβλίο, αν και δε νομίζω ότι αυτή η "άλλη μια μέρα" θα έρθει, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι δεν πρέπει να θεωρώ κάποια πράγματα δεδομένα από εδώ και πέρα.
Ας μη φτάσω να συνειδητοποιήσω την αξία όταν χάσω κάποιο από αυτά που έχω και δεν μιλάω για υλικά αλλά για ανθρώπινες σχέσεις και αισθήματα.

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Σε ευχαριστούμε που πέρασες...
    Πράγματι αν το είχαμε συνειδητοποιήσει όλοι αυτό πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!