Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

8 Απριλίου 2011

Τι πάει στραβά στον κόσμο;


Τρομακτικές εικόνες γεμίζουν τις τελευταίες ημέρες τις τηλεοπτικές μας οθόνες. Δεν θέλω να τις επαναλάβω. Τις έχουμε δει τόσες φορές που τις ξέρουμε όλοι μας.
Από την Ιαπωνία ως τον αραβικό κόσμο, γίνεται
προσπάθεια να διορθωθούν λάθη, χωρίς πρώτα να έχει εντοπιστεί τι πήγε στραβά.
Όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στον κόσμο, δεν ήταν ανάγκη να συμβούν. Βέβαια είναι αλήθεια ότι ο κυκλώνας Κατρίνα, οι σεισμοί και τα τσουνάμι δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Η υπερθέρμανση της γης, όμως, και οι συνέπειες που αυτά τα φυσικά φαινόμενα δημιούργησαν ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της δικής μας βλακείας. Η τρύπα του όζοντος ή η συσσώρευση των αερίων του θερμοκηπίου μπορούν να αντιμετωπιστούν. Και πολλές άλλες καταστροφές, περιλαμβανομένων των αιματηρών σκηνών των τελευταίων ημερών στον αραβικό κόσμο, θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.
Ένα κοινό σημείο όλων αυτών των ιστοριών είναι η ακατάσχετη απληστία. Το κυνήγι του πλούτου που πηγάζει από την ενέργεια – είτε πυρηνική είτε πετρελαϊκή από ανθρώπους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα ζήσουν αιώνια. Πρόκειται για μιαν απληστία που οδηγεί σε σπασμωδικές λύσεις τύπου “Άγριας Δύσης”, χωρίς να έχει αναζητηθεί, προηγουμένως η ρίζα προβλήματος.
Σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα ως τη Γερμανία, οι κυβερνήσεις σταματούν τα πυρηνικά τους προγράμματα λόγω της Φουκουσίμα. Διορθώνεται, όμως κάτι ουσιαστικό με αυτόν τον τρόπο; Ό,τι πήγε στραβά στην Ιαπωνία έχει προφανώς να κάνει με το ότι μια σειρά παλιών αντιδραστήρων εγκαταστάθηκε κατά μήκος μιας γνωστής τεκτονικής πλάκας. Οι γερμανικοί αντιδραστήρες δεν βρίσκονται όμως κοντά σε τεκτονικές πλάκες. Γιατί λοιπόν η Άγκελα Μέρκελ τους έκλεισε για τρεις μήνες;
Και η «Αυγή της Οδύσσειας»; πρόκειται για μια Οδύσσεια χωρίς Ιθάκη αυτή που μας υπόσχονται οι στρατηγοί του «πολέμου των πολιτισμών», πραγματικοί αρχιτέκτονες του νέου μεσανατολικού πολέμου. Οι προθέσεις τους είναι τόσο ισχυρές και προσχεδιασμένες που μπόρεσαν να κρατηθούν και τις αποκάλυψαν με το όνομα που διάλεξαν για την επιχείρηση.

6 σχόλια:

  1. έγραφα χθες σε ένα σχόλιο μου, πως υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα από παρεμβάσεις ανθρώπων που είναι αδικαιολογήτα, όταν όμως το αντιλαμβανόμαστε, είναι πλέον αργά.
    Από την άλλη είμαι ρεαλιστής. Η δραστηριότητα του ανθρώπου στη Γη είναι σαφώς βλαβερή και όχι απαραίτητα "παράνομη". Η φυσική μας διδάσκει πως κάθε άσκηση δύναμης προκαλεί δράση και κάθε δράση... αντίδραση. Έτσι και ο άνθρωπος δραστηριοποιείται, δρα και η φύση, αντιδρά!
    Είναι μια αλυσίδα φυσικών γεγονότων που ξεκινούν από τη στιγμή που ο άνθρωπος αισθάνεται :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ yannidakis
    Όταν, λοιπόν, ο άνθρωπος δραστηριοποιήται, όχι με στόχο την επιβίωση αλλά το αλόγιστο κυνήγι του πλούτου αψηφώντας το γεγονός ότι δεν θα ζήσουν αιώνια, τότε η κατάσταση είναι τελείως ανεξέλεγκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι κάπου χάνουμε την ουσία.

    Φυσικές καταστροφές υπήρξαν απειράριθμες στον Πλανήτη κατά την διάρκεια της ζωής του (των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών).

    Εκατοντάδες κλιματικές εναλλαγές από την απόλυτη ξηρασία ως την απόλυτη πλημμύρα. Πολλές φορές όλη η επιφάνεια της Γης καλύφθηκε τελείως από το νερό και κάποιες φορές ακόμα και ο Ισημερινός καλύφθηκε από χιόνι!!!!!!!!!!!!!! (Περίοδοι χιονόμπαλας)

    Τότε δεν ζούσε ο άνθρωπος για να του αποδώσουμε "εκδίκηση της Φύσης" και άλλα τέτοια.

    ---------------
    Όταν ο άνθρωπος ανακάλυψε την φωτιά είδε πρόοδο αλλά και ταυτόχρονα έβαλε δισεκατομμύρια φωτιές σε δάση, σε κατοικίες, σε πόλεις. Άρα τι πρέπει να πούμε ότι κακώς βρήκε την φωτιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ IonnKorr
    Εδώ συζητάμε την σχέση ανθρώπου - φύσης.
    Όταν δεν υπήρχε ο άνθρωπος στην γη δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

    Η φύση είναι ο μεγάλος...
    Ο άνθρωπος είναι ο μικρός...
    Ο άνθρωπος ζει εις βάρος της φύσης...
    όταν το παρακάνει η φύση παίρνει τα μέτρα της.
    Η φύση επιβιώνει χωρίς τον άνθρωπο - ο άνθρωπος χωρίς την φύση όχι.

    Και το μαχαίρι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά μπορεί να γίνει για όπλο.

    Το θέμα είναι, γιατί ξεφύγαμε;
    Τι δεν πάει καλά; Μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση; Να μείνουμε απαθείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχία

    Για όλα φταίει ο υπερπληθυσμός. Σήμερα είμαστε 7 δισεκατομμύρια και τα τέσσερα βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης. Μόνον ένα δισεκατομμύριο μπορεί να πει κανείς ότι ζει "αξιοπρεπώς" (με σύγχρονο σπίτι, καλοριφέρ, αιρ-κοντίσιον και ηλεκτρικές συσκευές).

    Σε μια δεκαετία θα έχουμε υπερβεί τα δέκα δισεκατομμύρια. Τι θα γίνει τότε?? Τα εννιά τότε θα ζούν χειρότερα από τους σκύλους!

    Αλλά ποιός μπορεί να ελέγξει τον υπερπληθυσμό??? Ποιός θα μπορούσε να στειρώσει ανθρώπους?????

    Έτσι θα συνεχίσουμε να παράγουμε αναγκαστικά περισσότερη ενέργεια άρα περισσότερη ρύπανση. Τι θα γίνει άγνωστο.

    Τώρα αν ο πλανήτης αλλάζει το κλίμα του εξ αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι ένα ζήτημα που πολλοί επιστήμονες έχουν καταγγείλει ότι κρύβει πίσω του γιγάντια "πράσινα" συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ IonnKorr
    Ναι είναι και αυτή μια σωστή οπτική του θέματος. Η αναφορά σου στα "πράσινα" συμφέροντα είναι πόλυτα σωστή. Δεν ξέρω, αλλά, τελευταία έχουν πάθει μια σχετική υστερία!!!
    Παντού συμφέροντα...τίποτα δεν πηγάζει από ηλικρινές ενδιαφέρον, τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!