Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

26 Δεκεμβρίου 2011

Το περιτύλιγμα

Γιορτινό κλίμα; Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα; Στους περισσότερους όλα αυτά δε λένε τίποτα άλλο, παρά περισσότερο άγχος. Η οικονομική κρίση, έχει αλλάξει τη ζωή μας κι αυτό είναι κάτι
που το αισθανόμαστε όλοι. Μήπως όμως αξίζει να σκεφτούμε και να αναλύσουμε πιο προσεκτικά τις γιορτές;
Τα περασμένα χρόνια η κύρια ασχολία όλων μας ήταν το περιτύλιγμα των δώρων για τους αγαπημένους και τους γνωστούς μας. Πολύ σκέψη, χρήμα, χρόνο και ενέργεια αφιερώναμε σε αυτή την διαδικασία. Το αποτέλεσμα ήταν, τις περισσότερες φορές ικανοποιητικό και όλα μας τα δώρα ήταν καλοτυλιγμένα και άψογα. Η χαρά μας ήταν μεγάλη και η συνείδησή μας γαληνεμένη.
Εφέτος τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά. Οι οικονομικές δυνατότητες των περασμένων χρόνων έχουν μειωθεί δραματικά. Δεν μπορούμε πια να εξασφαλίζουμε αστραφτερά, άψογα τυλιγμένα δώρα. Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις παλιές μας συνήθειες. Δεν υπάρχει περιθώριο για περιτύλιγμα.
Μήπως αυτό είναι και το ευτυχές γεγονός; Μήπως αυτό, τελικά μπορεί να αποδειχθεί ευλογία;
Ναι, ήρθε η ώρα να δούμε το πραγματικό δώρο που τυλίγαμε κάθε χρόνο. Να ανακαλύψουμε την εφευρετικότητα μας και την εξυπνάδα μας. Να δούμε τα άπειρα δώρα που μας περιστοιχίζουν, δώρα που ήταν πάντα εκεί, αλλά ήταν τυλιγμένα σε άσκοπα ψώνια, σε κοπιαστικά γεύματα, σε δημοφιλή ταξίδια, σε ακριβά γλέντια, σε άγνωστους καλεσμένους, σε ανούσιες εκδηλώσεις..
Ένα περιτύλιγμα που μας κρατούσε μακρυά από την ουσιαστική χαρά που προσφέρει το αληθινό δώρο της ζωής, τον σύντροφο, τα παιδιά, τους γονείς,τους φίλους και όλους τους αγαπημένους μας. Όλα γι’ αυτούς τα κάναμε. Πάντα αυτούς σκεπτόμασταν και γι’ αυτούς φροντίζαμε. Όμως οι μέρες των γιορτών περνούσαν και στο τέλος ανακαλύπταμε ότι δεν προλάβαμε να τους απολαύσουμε. Το περιτύλιγμα ήταν πάντα εκεί!
Ήρθε, λοιπόν η χρονιά που έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα πραγματικά δώρα της ζωής μας και τις γλυκές, ζεστές στιγμές που μπορούν να μας χαρίσουν. Δώρα που καμία κρίση δεν μπορεί να μας τα πάρει. Είναι εδώ δίπλα μας. Είναι τα πιο πολύτιμα. Είναι όλη η ζωή μας.
Εφέτος ας μείνουμε χωρίς περιτύλιγμα. Θα είναι οι πιο ευτυχισμένες, αξέχαστες γιορτές.

1 σχόλιο:

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!