Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

24 Ιουλίου 2014

Το Αναποφάσιστο Καλοκαίρι

«Ο πόλεμος θρέφει πόλεμο. Ρουφώντας λαίμαργα το αίμα που χύνεται από βία, τρώγοντας λαβωμένη σάρκα. Ο πόλεμος είναι ένα τέλειο, αυτάρκες ον. Πρέπει να το ξέρεις αυτό» - Kafka on the shore, Haruki Murakami 
Ένα καλοκαίρι που δε λέει να αποφασίσει ότι
είναι καλοκαίρι, διακόπτει τη θερινή ραστώνη μας και ζητά να πάρουμε θέση. Από την Ουκρανία μέχρι τη Γάζα, πώς μπορεί να κλείσει κανείς τα μάτια μπροστά στην καταστροφή, πώς μπορεί να μην αναλογιστεί το μέγεθος της τραγωδίας και της φαυλότητας. Κι αν κάποιοι βγάζουν selfies με φόντο τους βομβαρδισμούς, την ώρα που στην άλλη πλευρά μετρούν τις απώλειες σε εκατοντάδες, κάποιοι αμφισβητούν το νόημα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό που για τους μεν είναι ζήτημα καθαρής επιβίωσης, για τον "πρώτο κόσμο" ανάγεται σε βαθύτερο φιλοσοφικό ερώτημα.

Αν, όπως φαίνεται να λέει ο Woody Allen λοιπόν, αποφεύγουμε την συνειδητοποίηση της ασημαντότητάς μας μέσα από τις μικρές χαρές της ζωής, τον έρωτα, την τέχνη και το ποδόσφαιρο, τότε αυτό το καλοκαίρι μας δίνει αρκετές αφορμές ονειρικής πλάνης.

Άλλωστε αυτό δε σηματοδοτεί το θέρος; Μια γλυκιά πλάνη, όπου ξαφνικά όλα κυλούν πιο αργά, πιο ήρεμα, πιο ηδονικά, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού η πραγματικότητα γελά ειρωνικά...

Όλα είναι όμορφα όταν κάνουμε πως δεν βλέπουμε, κι όλη η ζωή μπορεί να κυλήσει σαν καλοκαίρι. Μα είναι αυτό το νόημα;

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το μπλοκ σου είναι το..2ο μπλοκόσπιτο μου, το σοβαρό, εκείνο που κρύβω στην άκρη της καρδιάς μου για μένα μόνο..Υπέροχη ανάρτηση όπως ΠΑΝΤΑ.Όλα άλλαξαν γλυκιά μου, όλα..Οι άνθρωποι, τα ήθη, τα αισθήματα..η βία παράγει ..γεννάει βία ..σε κάθε τι, το λέω πάντα.Σου εύχομαι ένα καλό ΣΚ με ..βροχή ή ήλιο, με ηρεμία ή με ταραχή, με πόλεμο ή με ειρήνη..γινόμαστε εγωιστές αν σκεφτείς ότι όλα αυτά τα βλέπουμε από το..καναπέ μας και τα συζητάμε στο πληκτρολόγιο μας εκ του ασφαλούς.Δεν φταίμε..εμείς την τελειότητα θέλουμε, η ζωή μου δίδαξε ότι δεν υπάρχει, απλά υπάρχουν τυχεροί (καναπές) και άτυχοι( πεδίο μάχης συνεχές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η παρουσία σου...και η συμμετοχή σου εδώ!!
    Συμφωνώ μαζί σου...
    Αλλά νομίζω ότι είναι λάθος να νοιώθουμε τύχεις (όπως μερικοί θέλουν να μας πείσουν) που είμαστε από τους τυχερούς του καναπέ... Δεν είμαστε αδιάφοροι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.
    Το μόνο που μας έχει μείνει είναι το πληκτρολόγιο..
    Να είσαι πάντα καλά... φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!